Buscar en archivos de Mambí en Acción






jueves, 13 de noviembre de 2014

La situació actual d’Espanya s’assimila més a la pèrdua de #Cuba del 1898 que al fallit estat català del 1934 #Catalunya

Barcelona/ Mambí en A/ Requejo: “L’Estat està en un desconcert total”. El membre del CATN assegura que la situació actual d’Espanya s’assimila més a la pèrdua de Cuba del 1898 que al fallit estat català del 1934.

Pep Lloveras - Ferran Requejo ha radiografiat aquest vespre un estat espanyol “totalment desconcertat” després de la votació del 9 de novembre. “No saben com analitzar-ho. Se’ls hi nota ràbia i certa desesperació”, ha indicat el destacat membre del Consell Assessor per a la Transició Nacional (CATN), que ho ha exemplificat amb la reacció de l’executiu central: “Mas envia una carta i Rajoy contesta amb la fiscalia”. “La Moncloa em recorda ara als Monty Python. Es reuneixen i diuen hem de fer alguna cosa. A qui podem acusar i de què? La crisi dins el PP és gegant”, ha etzibat. Ara bé, Requejo ha advertit que si la fiscalia actua “la ciutadania haurà de respondre amb claredat”. “No ens podem deixar empatar. El 9-N ha estat un gol, l’1-0”, ha sentenciat.

En un acte de la Fundació CatDem, plena a vessar com a les últimes convocatòries, amb la presència de la presidenta d’Òmnium Cultural Muriel Casals, Requejo ha assegurat que la situació actual d’Espanya s’assimila més a la pèrdua de Cuba del 1898 que al fallit estat català del 1934, amb el president Lluís Companys empresonat i posteriorment assassinat. I ha llegit un text de l’aleshores president espanyol Cánovas del Castillo del 1896 sobre les colònies que té una semblança extraordinària amb les declaracions d’aquests dies de Mariano Rajoy. “120 anys després, diuen el mateix, i llavors van perdre”, ha incidit.

Avís a Convergència i a ERC

Donant per fet que hi haurà eleccions plebiscitàries, Requejo ha avisat a Convergència Democràtica i a Esquerra Republicana que estudiïn què convé més, si una llista conjunta o separada amb un punt comú. “Aquest estudi no està fet i és clau. El que pugui donar més diputats és el que s’hauria de fer”, ha advertit. Igualment, ha opinat que el lideratge de Mas no s’hauria de discutir, guanyi qui guanyi les eleccions si van per separat. “Internacionalment, no s’entendria gens que a mig partit es canviés l’entrenador”, ha afirmat. El govern que sortís, segons Requejo, ha de ser “molt fort, amb gent potent a totes les conselleries, de màxima rellevància en els seus camps”.

L’historiador i enginyer ha comentat que els resultats d’aquests comicis, tenint en compte una participació aproximada d’un 80%, haurien de comptar amb 300.000 o 400.000 vots més independentistes que els 1,8 milions del 9-N perquè la plena sobirania fos una realitat. En tot cas, i gairebé més important que això, ha dit Requejo, és que el nou govern creï estructures d’estat abans de proclamar la independència. “Quan es faci el pas és bàsic que es pugui resistir i desenvolupar el nou estat. Avui no podríem fer-lo”, ha sostingut, i ha citat la necessitat de construir l’agència tributària, la seguretat social, la seguretat –l’estructura que està més avançada- i el poder judicial. “Cal que tinguem el poder efectiu al territori, si no la proclamació seria un brindis al sol i ens hipotecaria durant dècades”, ha alertat davant un auditori ben atent. La partida està en marxa definitivament i un pas en fals pot ser fatal.

No hay comentarios: